אשרת עולה

    חוק השבות-תש"י-1951 מגדיר את זכותו הבסיסית של כל יהודי באשר הוא יהודי לעלות למדינת ישראל. החוק מגדיר יהודי כמי שנולד לאם יהודייה או שהתגייר. כמו כן, החוק מתיר לאדם בעל דת אחרת אך שהינו צאצא, נכד או בן/בת זוג של יהודי, לעלות לישראל.

    הליך הנפקת אשרת עלייה עשוי להתבצע בשני אופנים: בקונסוליה הישראלית הרלוונטית בחו”ל בטרם העלייה הפיזית לישראל או לחילופין לאחר העלייה הפיזית לישראל. עד להסדרת המעמד כעולה, השהייה בישראל מתאפשרת באמצעות אשרת תייר.

    באם ההליך מתבצע בקונסוליה הישראלית בחו”ל, זכאי השבות מגיש הבקשה (להלן: "זכאי השבות") מתבקש להציג בין היתר את המסמכים הבאים: צילומי דרכון, תעודת לידה מאומתת אשר לה מודבקת אפוסטיל (שהינה חותמת בינלאומית המעידה על כך שהמסמך הונפק מטעם רשות או גוף רשמי במדינה זרה, מסמכי הוכחת יהדות או זכאות לשבות (למשל באמצעות מכתב מטעם רב הקהילה בה מתגורר מגיש הבקשה, כתובה של ההורים, הסבים והסבתות וכיו"ב). במקרים אשר בהם עולה ספק, עשויה הקונסוליה לדרוש השלמות ו\או לחילופין לדחות את הבקשה.

    באם ההליך מבוצע בישראל, לאחר המעבר הפיזי, יש לקבוע תור להגשת בקשה לעלייה במשרד הפנים הרלוונטי (נוכחות פיזית הינה הכרח בפגישה), להגיש מסמכים המעידים על יהדות וזכאות לעלייה, להגיש את המסמכים ל”נתיב” או “לשכת הקשר” (יחידה במשרד ראש הממשלה הבודקת את אמינותם של מסמכים אלו) ולקבוע תור נוסף במשרד הפנים לאחר אישור הזכאות למתן אזרחות והנפקת האשרה.

    לאורך השלבים, עומדת למשרד הפנים הזכות לדרוש השלמה של מסמכים ומידע מטעם זכאי השבות. במקרים בהם הבקשה לא מאושרת, הרי שניתן להגיש בג”ץ על ההחלטה.

    ליווי משפטי של ההליך מול משרד הפנים עשוי לחסוך התנהלות ביורוקרטית כמו גם זמן יקר עבור זכאי השבות המבקשים לעלות לישראל, ומאפשר את קבלת אשרת העלייה ביתר קלות.

    קיימת גם אשרת בודק עלייה לישראל והיא ניתנת לזכאי שבות, המבקש לבחון אפשרות השתקעות בארץ ועלייה. לרוב מדובר בזכאי שבות אשר שוקלים לבצע עלייה לישראל אך מבקש לבחון את המגורים בה בטרם קבלת ההחלטה.

    לרוב אשרת בודק עלייה (או בשמה הנוסף "בוחן עלייה") ניתנת לתקופה מסוימת אשר אותה ניתן להאריכה לתקופה נוספת. התנאים בהם נדרש לעמוד זכאי הבקשה הינם זהים לתנאי בקשה לעלייה, כאשר בקשת הארכה נבחנת בכפוף לנהלי משרד הפנים.

    בין אם מדובר בעלייה או בחינתה, הרי שעליה הינה תהליך יסודי הדורש הכנה מקדימה, בפרט לנוכח מורכבות ההליך והשלכותיו. תכנון לקוי וחוסר ניסיון בהכנת בקשת עלייה לישראל, לצד מסמכים נלווים, יאריכו באופן משמעותי את התהליך ויעכבו את קבלת האשרה. לאור זאת, מומלץ להיוועץ בעורך הדין המתמחה בתחום ההגירה בטרם פתיחת ההליך.

    למשרדנו ניסיון עשיר והצלחות רבות בתחום זה ונשמח לסייע.

    RECOMMENDATIONS


     
    קידום אורגני | קידום אתרים

    דילוג לתוכן