רבים מחפשים במרשתת את המונח, משרד הפנים אשרת עבודה בעת האחרונה. ככל הנראה הדבר נובע מהתעניינות באפשרות, של אירוח אזרחים זרים בישראל, למטרות שונות וניסיון להבין את הכללים החוקיים הנוגעים לנושא. חשוב בהקשר זה להסביר מהם סוגי האשרות השונות, שמשרד הפנים מפיק ובעבור אלו מצבים הם מיועדים. החוק הישראלי אינו מתיר לאזרחים זרים להיכנס או לשהות בתחומי מדינת ישראל, ללא קבלת אשרת שהייה כלשהיא. האשרות ניתנות בהתאם למטרת השהייה, שהמבקש מצהיר לגבי ביקורו המתכונן. בין היתר מנפיק, משרד הפנים אשרת עבודה, אשרת תייר ואף אשרת שהייה קבועה לזכאים לכך.
כשמדובר על הקריטריונים של משרד הפנים אשרת עבודה מסוג בי-1 מיועדת לעובד זר המגיע לעבוד בתחום סקטוריאלי ספציפי בלבד. על מנת לקבל מאת משרד הפנים אשרת עבודה מסוג בי-1 יש צורך בהמלצה, מאת יחידת הסמך ברשות האוכלוסין. ההמלצה ניתנת כאשר הגורמים המקצועיים סבורים, שמבקש האשרה מתמקצע בתחום, שלשמו הוא מגיע ובישראל בתחום זה, יש מחסור בעובדים מיומנים. לאחר קבלת ההמלצה יש להגיש את הבקשה אל משרד הפנים אשרות בצירוף אישור של המעסיק העתידי. בשלב השלישי ולאחר מענה חיובי של משרד הפנים אשרת עבודה יש לפנות לקונסוליה הישראלית במדינת המקור של המבקש, לשם הנפקתה הסופית. אורך הטיפול השגרתי לאשרת עבודה הוא כ3 חודשים, מעת הגשת המסמכים. האשרה ניתנת בדרך כלל לשנה, עם אפשרות להארכות נוספות. בנסיבות רגילות, לא ניתן להאריך את האשרה, מעבר ל 5 שנים ומעט, מלבד במקרים מיוחדים המצדיקים זאת.
כאשר מדובר על משרד הפנים אשרות שונות, חשוב להבין, כי מי שנכנס לישראל כתייר או באשרת עסקים, הוא לא יכול להמיר את האשרה שברשותו לאשרת עבודה, לאחר שכבר נכנס לארץ. מי שמבקש לעבוד בישראל באופן חוקי, חייב להוציא אשרת עבודה, טרם הגעתו לארץ. ישנם אשרות עבודה שונות המתאימות לעיסוקים שונים ובהתאם לסקטורים הרלוונטיים. אין דומה אשרת עבודה לעובד זר בחקלאות ובניין, לבין אשרת עבודה לעובד מקצועי מתחום ההייטק, שמבצע רילוקיישן ומועסק באחת החברות הטכנולוגיות הגדולות. במידה ואתם זקוקים לליווי בהליך של הפקת אשרות עבודה, מול הרשויות השונות, עורך דין יפתח חנן הוא הכתובת בעבורכם. עורך דין יפתח חנן מתמחה בדיני הגירה ואף משמש כיו"ר ועדת הגירה וזרים שבלשכת עורכי הדין.