חברות הייטק ישראליות סובלות כיום ממחסור של כ־8,000 עובדים בשנה. מקור המצוקה אינו מגיע דווקא מהעדר ביקוש למקומות בעבודה אלא משום שאין בנמצא עובדים בעלי התמחויות ספציפיות שאחריהן תרות חברות ההייטק.
לנוכח בעיה זו, וכדי להמשיך להניע את תחום ההייטק, שנחשב לאחד ממנועי הצמיחה של הכלכלה הישראלית, הכריזה רשות האוכלוסין על נוהל ייעודי לתחומי ההייטק והסייבר. נוהל זה אמור לשמש כצעד ראשון לפתרון למצוקת כוח האדם בתחום.
הנוהל החדש להסדרת מעמדם של מומחים זרים בישראל בתחום ההייטק והסייבר נכנס לתוקף בפברואר 2018 , ומאפשר ניוד מומחים לישראל בפרקי זמן קצרים יחסית וללא פרוצדורה מסורבלת ביחס לנהלים הנהוגים כיום
הנוהל המזורז לקליטת עובדים מחייב תחילה הכרה של חברות כתאגידים עתירי ידע טכנולוגי מטעמה של הרשות לחדשנות. עמידה זו מהווה תנאי סף להגשת בקשה לקליטה מזורזת ולשם כך נדרשות החברות לעמוד במספר תנאים הנוגעים לקבלת מענק מו"פ או אישור מס מטעמה ואותם תוכלו לקרוא.
הנוהל החדש מציג שלושה הסדרים מיטיבים להעסקת מומחים זרים עבור חברות שזכו להכרה כתאגיד עתיר ידע טכנולוגי.
היתרון העיקרי בהגשת בקשה תחת הסדר זה היא העובדה כי הבקשות יידונו תוך 6 ימי עבודה בלבד מיום קבלתן, ככל שניתן.
היתרון של הסדר הזה הוא העדר הצורך להגיש בקשה להיתר העבודה כפי שדורש הנוהל הרגיל (להפנות למאמר רלוונטי) – מה שמקצר את ההליך ומונע בירוקרטיה ממגיש הבקשה. פרט לכך, בן/בת הזוג יהיו רשאים לעבוד בכל עבודה בהם יחפצו ללא כל מגבלה וללא דרישה מהמעביד לשלם לעובד כפל מהשכר הממוצע במשק.
יחד עם זאת, וכדי למנוע עיכובים בקבלת ההיתרים ובהליכים השונים, מומלץ לבחון כל מקרה לגופו ולהתייעץ עם עו"ד מומחה בתחום ההגירה ודיני ניוד עובדים. ייעוץ מקדים זה יאפשר התאמה ספציפית למקרה קונקרטי ויאפשר את יישומו באופן החוקי, המהיר והזול ביותר תוך ליווי אישי ומקצועי.